2014. június 27., péntek

Miért is van egy fiúnak szüksége apára? - Jelenlegi ára: 950 Ft

Egy gyermek és az apja közötti kapcsolat egyszerre egyszerű és összetett. Egyszerű abból a szempontból, hogy egy apa emlékszik mindazokra a dolgokra, melyeket gyermekként tanult s fiának továbbadja őket. Összetett, mert ezek az együtt töltött évek, melyek teli vannak öleléssel, nevetéssel, a család szeretetével, melegével, az új dolgok felfedezésével, s az együtt töltött idő emlékével olyanok kell legyenek, hogy mind az apák, mind pedig fiaik erőt s bölcsességet meríthessenek belőle.
E mű egy apa elmélkedése és gondolatai az apaságról, arról, hogy milyen is volt neki fiúnak lenni, s mindebből mit tanult és adott saját fiának tovább.
A szerző emlékeztet minket, hogy egy fiúnak számtalan oknál fogva van szüksége az apjára; s némelyik oly triviális: hogy megtanítsa nyakkendőt kötni, horgászni, vagy éppen a hölgyekkel bánni. De az apaság feladata összetettebb ennél. A gyereket meg kell tanítani arra, hogy milyen is az igazi önzetlen szeretet, milyen fontos is tud lenni a másokért hozott áldozat, s nem utolsó sorban az apa feladata az is, hogy gyermekét a helyes útra terelje.
Lang-nak ezt az apa-fiú kapcsolatot körüljáró művét Janet Lankford-Moran bensőséges fotói illusztrálják. Nem is jó kifejezés ez, mert nem illusztrációk ezek, hanem szerves egységbe élnek a szöveggel. A szöveg és a művészi fotók együtt teszik ezt olyan művé, mely arra ösztönzi az apákat, hogy minél nagyobb örömüket leljék fiukban s hogy - kortól függetlenül - értékelhessék, újraértékelhessék gyermekük férfivá válásában betöltött szerepüket...
 
Bolti ára 1. 590. -Ft volt
Kiadó:
Bolt Kft
 
 
Szerző:
Gregory E. Lang
Eredeti cím:
Why a Son Needs a Dad
Alcím:
100 szívből jövő érv
Kiadás éve:
2003
EAN (vonal) kód:
9789639557192
Oldalszám:
128
Kötés:
Keménytábla
Méret:
170x205
Súly:
300g
Kiadvány nyelve:
Magyar
Kiadvány eredeti nyelve:
Angol
Fordító:
Garai Tibor



Jelenlegi ára: 950 Ft

Az aukció vége: 2014-07-18 21:52
. Miért is van egy fiúnak szüksége apára? - Jelenlegi ára: 950 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése