2014. július 24., csütörtök

Molnár: Keresők, avagy a lány neve könyv/képregény - Jelenlegi ára: 700 Ft

A Keresők, avagy a lány neve valós helyszíneken játszódó budapesti mese. Az emberekkel egyenrangú szereplők a főváros fái, szavaik a szél, az eső és a napfény. A város hangjai, nyitott és zárt terei, épületei és tárgyai is mind beleszólnak az események menetébe, ki-ki a maga módján. A főszereplő, András, az Andrássy útról azóta eltűnt Eckermann kávézóban éppen csak felfigyel egy lányra, máris közli vele a Szorongás Rt. ügynöke: a fiúnak hét napja van arra, hogy megmentse ezt a lányt. Az ügynök örökre boldogtalanná teszi, ha a fiú nem jár sikerrel. Sőt. Kiderül, hogy az ügynök azért vált ügynökké, mert nem tudott megvédeni valakit egy ügynöktől. Ha András kudarcot vall, őrá is ez a sors vár. Képtelenség az egész, de a fura úr meggyőzően beszél, és a lány olyan szép, hogy András kétségei elillannak. Aztán hirtelen a lány is eltűnik.
Molnár Péter kisregénye már több feldolgozásban is eljutott a közönséghez. A Magyar Rádióban készült belőle hangjáték, a TÁP Színház előadásában kétféle színházi adaptáció, és a Scolar Kiadó megjelentette a történet képregényváltozatát. A rádiójáték szerepelt a 2007. évi berlini Prix Europa nemzetközi fesztivál versenyprogramjában. A Katona József Színház Kamra színpadán bemutatott előadás 2007. nyarán elnyerte a Szegedi Alternatív Színházi Szemle fődíját – melyet ezután a Szorongás Rt. ügynökét megszólaltató Halász Péterről neveztek el – és a színikritikusok díját a 2006/2007-es évad legjobb független színházi előadásáért.
„ Molnár meséje szorongásos, zuhanásos álom köznapi pesti helyszínek közt, átlagos emberszereplőkkel. ” MGP: Molnár Péter: Keresők – szinhaz. hu, 2007. február 26.
„ … renitens budapesti mese… ” Sisso: Aki keres, betalál – TÁP Színház: Keresők – kultura. hu, 2007. március 13.
„ Molnár Péter (… ) amolyan ťbudapesti feelingŤ-novellát írt, Eckermann kávéházzal, kereséssel, Szorongás Rt. -vel, boldogtalanság-szérummal, bolyongással, fakivágás elleni tüntetéssel. Ez utóbbiból később a valóság vétetett: a valahai politikus szerző szervezte a Nagymező utcai fák kivágása elleni tüntetést, melyben részt vettek a Keresőkben játszó színészek is. ” Csáki Judit: Keresők – Magyar Narancs, 2007. május 24.
Molnár Péter jogot és esztétikát tanult az ELTE-n. 1990-98-ig parlamenti képviselő.


Jelenlegi ára: 700 Ft

Az aukció vége: 2014-07-29 00:56
. Molnár: Keresők, avagy a lány neve könyv/képregény - Jelenlegi ára: 700 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése